fbpx
Volkswagen Jetta IV 2015 (5C6)  1.2 TSI 16V 77 kw (105 CP)
  • 1323
  • 0

Volkswagen Jetta IV 2015 (5C6) 1.2 TSI 16V 77 kw (105 CP)

Acest proiect a fost realizat la SMARTservice Barlad, cel mai nou si performant service auto din zona Barlad – Vaslui. Au fost efectuate o serie de lucrari de tinichigerie si vopsitorie, intrucat masina (un Volkwagen Jetta second hand) a necesitat lucru intens.

Pentru refacerea completa a masinii, au fost achizitionate atat piese auto noi VW, in special cele de ordin mecanic, intrucat de acestea depinde buna functionare a masinii, cat si urmatoarele piese auto second hand: bara fata VW Jetta si bara spate VW Jetta. Din fericire pentru proprietar, nu a fost nevoie sa achizitioneze faruri VW Jetta, intrucat acestea ar fi crescut costul final al reparatiei.

Portiera fata stanga si ornamentul portierei au fost inlocuite, intrucat cele precedente erau avariate. Portiera a fost trecuta prin toate procesele de pregatire si vopsire*. Totodata, a fost montata o noua fata de interior a usii.

Aripa fata stanga a fost la randul ei inlocuita si trecuta prin aceleasi operatiuni de pregatire si vopsire*.

Capota fata a fost adusa la forma initiala prin indreptarea cu ajutorul unui aparat de sudura in puncte, cu scula pentru caroserie. Dupa indreptarea capotei, aceasta a fost trecuta prin procesul de pregatire si vopsire*.

Bara fata si bara spate, nefiind la culoarea caroseriei masinii, au fost pregatite si vopsite, iar pentru bara spate, au fost reatasati senzorii de parcare.

*Procesul de pregatire si vopsire

Se refera la toate procedeele prin care partile de caroserie sunt trecute: lucrari de tinichigerie si vopsitorie, respectiv:

Se incepe prin a slefui si degresa elementele de caroserie cu un detergent special.

Pana la inceperea chituirii si aplicarii stratului de fuller, pentru a proteja geamurile si ornamentele, acestea se acopera cu o folie din hartie.

Dupa chituire si aplicarea stratului de fuller, elementele se lasa la uscat, se slefuiesc din nou pentru a le aduce la forma lor din fabrica si se aplica un strat de email acrilic, cunoscut si sub numele de lac.

Abia dupa uscarea acestui email acrilic se aplica vopseaua in mai multe straturi.

Total ore de manopera pentru proiect:

Vopsitorie auto: 12,5 ore

Tinichigerie auto: 6 ore

Acest articol este redactat si publicat cu rol de informare, si nu are scopul de a inlocui expertiza personalului calificat. Pentru orice problema, nu ezitati sa ne vizitati sau sa ne contactati telefonic.

2019 © SMARTservice