fbpx
TOPUL MAȘINILOR CU CEL MAI MIC CONSUM
  • 15583
  • 0

TOPUL MAȘINILOR CU CEL MAI MIC CONSUM

După cum bine știm, consumul de carburant este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când ne gândim să achiziționăm o mașină nouă. Multe mașini vândute astăzi oferă o economie impresionantă, majoritatea dintre acestea fiind asociate cu motorizarea diesel. În acest articol, evidențiem câteva dintre mașinile cele mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil pentru a te ajuta în a-ți ușura alegerea.
* Ordinea este aleatorie.

Dacia Sandero – 5.0 litri/ 100 km mixt

Dacia Sandero se află printre primele locuri în topul mașinilor cu cel mai mic consum și un preț de achiziție foarte convenabil. O Dacia Sandero cu motor de 0.9 litri TCe și cu 90 de cai putere ajunge la un consum mixt de 5.0 l la 100 de km parcurși. 
Deși nu are un design ieșit din comun sau alte dotări excepționale, Dacia Sandero poate fi o alegere foarte bună de achiziție pentru persoanele ce își doresc o mașină simplă de oraș, ieftină și economică.

Citroen C3 Blue HDI – 3.4 litri / 100 km mixt

Tot pe primele locuri de află și modelul Citroen C3, în versiune 1.5 BlueHDI cu o putere de 100 de cai. Această mașină are un consum de doar 3.4 litri la 100 de km parcurși.
Pe lângă performanța deosebită pentru care este recunoscută, Citroen C3 oferă un design exterior ieșit din comun și un habitaclu ce îmbină perfect stilul sportiv cu cel elegant.

Citroen C4 Cactus Blue HDI – 3.4 litri /100 km mixt

Citroen C4 Cactus poate fi o investiție avantajoasă, cu o motorizare diesel 1.5 Blue HDI și un consum de doar 3.4 litri la 100 km. Prețul este unul accesibil, iar dotările de bază sunt foarte atractive: climatizare automată, senzori de parcare, suspensii cu amortizare hidraulică, etc.

Toyota Prius – 3.0. litri / 100 km mixt

Când spunem hibrid, prima mașină ce ne trece prin minte este Toyota Prius, întrucât aceasta a fost prima mașină hibrid din lume comercializată la scară largă. Este o mașină cu un design aparte ce îmbină caracteristici tehnice performante.
Aceasta se încadrează în gama de mașini cu un consum auto mic, având consumul de 3.0 litri la 100 de km.

Toyota Yaris Hibrid – 3.3 litri / 100 km mixt

O altă mașină hibrid renumită printre mașinile cu un consum mic și un preț foarte redus este Toyota Yaris. Sistemul de propulsie ajunge la 75 de cai putere, iar consumul de carburant este de 3.3 litri la 100 de km
Toyota Yaris Hibrid este un model foarte bine echilibrat pentru proporțiile sale, spre care te poți orienta cu încredere, având în vedere costurile de întreținere și taxele reduse.

 Volkswagen Polo – 5.0 litri / 100 km mixt

Plasat de mulți ani în topul preferințelor, Volkswagen Polo este un model solid și bine echilibrat, ce inspiră foarte multă încredere. Motorul de 1.0 dezvoltă o putere de 60 CP și are un consum mediu de 5.0 litri la 100 de km. Toate aceste calități l-au propulsat în topul preferințelor vreme de aproape 40 de ani.

Opel Corsa 1.3 DTE – 3.3 l / 100 km mixt

Corsa este unul dintre cele mai ieftine și accesibile modele din gama Opel. Pe lângă consumul redus, mașina este dotată cu sisteme de siguranță avansate, practice și confortabile. 
Motorul de 1.3 litri dezvoltă 96 de cai putere, având un consum mediu foarte convenabil de doar 3.2 litri.

Ford Fiesta TDCi – 4.3 litri / 100 km mixt

Desigur că niciun model Ford nu putea lipsi din acest top. Cel mai accesibil Ford Fiesta are un motor de 1.0 EcoBoost și o putere de 100 cai (versiunea de echipare Trend). Consumul este de 4.3 litri la 100 de km parcurși. Motorul EcoBoost se găsește în versiuni de 100 CP, 125 CP și 140 CP. 
Produs în 2012 la fabrica din Craiova, motorul Ford 1.0 EcoBoost a fost desemnat șase ani la rând cu titlul de „Cel mai bun motor sub 1 litru”.

MINI One –  4.9 litri / 100 km mixt

Design-ul îndrăzneț, consumul redus și motorizarea decentă sunt aspecte ce descriu perfect modelul MINI One. Cu un motor de 1.2 litri și 102 cai putere, modelul MINI One are un consum mixt de 4.9 litri la suta de km.
Așadar, dacă îți dorești o mașină economică, comodă și practică pentru oraș, ce oferă un aer modern atât la interior, cât și la exterior, MINI One este o alegere foarte bună.

Kia Niro – 3.8 litri / 100 km mixt

Kia Niro este un hibrid foarte spațios, ce oferă atât o bună performanță, cât și un confort sporit pasagerilor. În versiunea 1.6 l, mașina oferă 141 de cai și un consum satisfăcător de 3.8 litri la 100 km. Designul modelului Niro are caracteristici de SUV și detalii de interior care mențin un confort ridicat, precum: geamuri electrice, încărcător wireless, volan încălzit, etc.

Skoda Fabia TDI – 3.1 litri / 100 km mixt

Skoda Fabia TDI are un consum extraurban de 3.1 litri mixt. Cu un motor de 1.4 litri și 90 cai putere, Skoda Fabia TDI vine cu dotări moderne, design atractiv, cât și spațiu generos pentru pasageri.

Renault Kadjar – 3.3 litri / 100 km mixt
Un alt model care impresionează prin consumul său mic este modelul francez Renault Kadjar, o mașină mare și spațioasă, de tip SUV, cu dotări care îi pot satisface chiar și pe șoferii mai pretențioși. Motorul de 1.2 litri dezvoltă 130 cai putere și ajunge la un consum de 3.3 l la 100 de km.

Cu siguranță că acestei liste i se pot adăuga în continuare multe alte modele economice, dar poate fi un bun punct de plecare atunci când vrei să îți cumperi o mașină.
Important de menționat este faptul că, de cele mai multe ori, consumul poate varia și în funcție de îndemânarea șoferului, de stilul de condus, precum și de starea drumului.

Sperăm că acest articol v-a fost util! 🙂


LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

2019 © SMARTservice