fbpx
Preschimbare permis auto. Procedura și acte necesare 2020.
 • 4418
 • 2

Preschimbare permis auto. Procedura și acte necesare 2020.

Permisul tău de conducere este pe cale să expire, a fost pierdut sau ți-a fost furat? Ai ajuns exact unde trebuie. În cele ce urmează, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a face procesul de preschimbare a permisului auto cât mai simplu și mai rapid posibil. 

Care sunt actele necesare pentru reînnoirea permisului? 

Pentru a-ți reînnoi permisul, vei avea nevoie de o serie de acte cu care te vei prezenta la Direcția Regim Permise, după cum urmează: 

 1. Actul de identitate al solicitantului, original și copie; 
 2. Cererea titularului care se eliberează și se completează în format electronic la ghișeul DRPCIV (împreună cu declarația de furt/ pierdere, dacă este cazul); 
 3. Chitanță doveditoare a achitării taxei pentru eliberarea permisului de conducere, în valoare de 89 lei (se achită la orice sucursală CEC Bank); 
 4. Permisul de conducere în original, cu excepția cazului în care acesta a fost pierdut/ furat; 
 5. Fișa medicală care dovedește că titularul este apt din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule.

Când trebuie schimbat permisul?   

Pentru a fi sigur că nu vei întâmpina nicio problemă cu legea, este recomandat să ți schimbi permisul de conducere cu aproximativ două luni înainte ca acesta să expire. Nu pleca la drum niciodată cu permisul expirat deoarece riști amenzi usturătoare, întrucât fapta constituie o contravenție. De asemenea, dacă plănuiești să pleci în străinătate, nu vei avea voie să părăsești țara la volan cu permisul de conducere expirat.

Cum se face programarea pentru schimbare permis? 

Atunci când dorești să realizezi o programare pentru a-ți schimba permisul, tot ceea ce trebuie să faci este să accesezi site-ul DRPCIV (Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor) și să completezi datele necesare. Link-ul direct pentru programări online este: https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/ .  Atenție! Programările online se respectă întocmai, așadar, orice întârziere va duce la pierderea programării.

Calendar programări DRPCIV

După ce ați finalizat procesul, veți primi o confirmare pe adresa de e-mail introdusă. Vă prezentați la data programării cu toate actele amintite mai sus, vi se realizează poza pentru permis și nu mai rămâne decât să așteptați sosirea noului permis acasă, prin Poșta Română.

LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

2 COMMENTS

 • Fertu Mariana
  februarie 8, 2021, 9:28 am REPLY

  Am făcut programare online pentru preschimbare premierului de conducere a soțului meu si nu primesc emailul de confirmare.Cand am incercat sa reintroducă datele am primit mesaj ca datele sunt deja introduse si ca ulterior voi primi mesaj de confirmare.Dar totusi nu am primit
  Ce pot sa fac?
  Multumesc!

2019 © SMARTservice