fbpx
Citroën C4 Picasso 2008 – 2009 1.8 i 16V 92 kw (125 CP)
  • 1000
  • 0

Citroën C4 Picasso 2008 – 2009 1.8 i 16V 92 kw (125 CP)

Acest proiect a fost realizat la SMARTservice Barlad, cel mai nou si performant service auto multimarca din zona Barlad – Vaslui. O combinatie de lucrari de tinichigerie si vopsitorie auto au fost necesare pentru a face ca masina sa-si recapete aspectul initial.

Citroen C4 Picasso este un MPV, care reprezinta Multi Purpose Vehicle, insemnand un vehicul multifunctional datorita dimensiunii caroseriei si mai ales al habitaclului. La noi in tara exista un numar mare de Citroen C4 second hand, intrucat aceasta masina ofera persoanelor active si cu activitati foarte diverse modularitatea de care au nevoie.

In cazul autovehicului de fata, au existat cateva zone afectate de rugina, astfel ca era necesara reconstruirea pragurilor sau inlocuirea acestora. Pentru a rezolva aceste probleme, proprietarul a apelat la dezmembrari Citroen C4 si a achizitionat un alt autovehicol Citroen C4 Picasso cu volan pe dreapta cu probleme. Pragurile au fost astfel inlocuite de pe autovehicolul de la dezmembrari.

Pregatire si vopsire

Dupa finalizarea lucrarilor de tinichigerie auto, masina a fost trecuta prin procesul de pregatire si vopsire*, dupa care parbrizul a fost inlocuit si el, prezentand multiple crapaturi.

*Procesul de pregatire si vopsire este format din:
1. Slefuirea si degresarea elementelor de caroserie cu detergent special.
2. Acoperirea cu folie de hartie a geamurilor si ornamentelor. Pana la inceperea chituirii si aplicarii stratului de fuller, pentru a proteja geamurile si ornamentele, acestea se acopera cu o folie din hartie.
3. Chituire si aplicarea stratului de fuller.
4. Uscarea elementelor chituite, urmat de o noua slefuire, pentru a le readuce la forma initiala.
5. Aplicarea unui strat de email acrilic (lac).
6. Uscarea emailului acrilic (lacului), urmat de aplicarea vopselii in mai multe straturi.

Total ore de manopera pentru proiect

Vopsitorie auto: 28 ore
Tinichigerie auto: 10 ore

Acest articol este redactat si publicat cu rol de informare, si nu are scopul de a inlocui expertiza personalului calificat. Pentru orice problema, nu ezitati sa ne vizitati sau sa ne contactati telefonic.

 

2019 © SMARTservice