fbpx
Ce trebuie să verificăm când cumpărăm o mașină second hand?

Ce trebuie să verificăm când cumpărăm o mașină second hand?

Vrei să îți cumperi o mașină second hand și ești gata să mergi să o testezi, dar nu știi exact cum să identifici eventualele defecte ascunse sau să nu fii păcălit?  Ai ajuns exact unde trebuie. Smart Service Bârlad îți vine în ajutor cu cele mai importante sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a achiziționa o mașină la mâna a doua.

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le verifici neapărat pentru a fi sigur că mașina mult dorită va corespunde așteptărilor.

  • Verifică kilometrajul. Cum îți poți da seama că a fost dat înapoi? 

 Dacă ai stabilit deja întâlnirea cu vânzătorul autovehiculului sau cu reprezentantul parcului auto unde ai găsit mașina de care ești interesat, primul lucru pe care ar trebui să îl verifici este dacă numărul de kilometrii afișat corespunde cu realitatea. Pentru a afla acest lucru poți apela la un service auto care te va ajuta în identificarea stării reale a autovehicului folosind un tester compatibil, conectat la unitatea ECU.   

De asemenea, verificarea numărului de kilometrii se poate realiza și online, contracost, cu ajutorul aplicației Registrului Auto Român, numită Istoricul vehiculului. Pentru a putea accesa istoricul mașinii este necesară doar introducerea seriei de șasiu, cunoscută și sub denumirea de codul de VIN. Astfel, vei putea afla și dacă mașina a fost implicată în accidente sau a fost raportată ca fiind furată.

 Mai mult, manevrarea kilometrajului se poate realiza și pur și simplu, cu ajutoul unui smartphone, conectat la mufă OBD2, pentru persoanele care au cunoștințe avansate în domeniul auto. 

  • Verifică interiorul mașinii. 
Black Car Steering Wheel
Fii atent la detalii!

 O mașină care a parcurs multe drumuri, cu siguranță acumulează semne specifice. Fii atent la toate detaliile, de la scaunul mașinii, care poate ascunde sub husă zgârieturi și deformări semnificative, și până la starea tapițeriei și a volanului. Inspectează, de asemenea, dacă există eventuale semne la nivelul airbagurilor, întrucât acest lucru poate semnala faptul că mașina a fost implicată într-un accident, iar elementele de protecție au fost declanșate.  

 Acordă atenție martorilor de bord, și asigură-te că, după pornirea motorului, fiecare dintre aceștia se sting. Verifică toate gurile de ventilație, precum și funcționarea corespunzătoare a sistemului de climatizare. 

  • Verifică caroseria. 

 Uite-te cu atenție dacă există urme de rugină, în special în zonele de îmbinare ale elementelor de caroserie și în extremitățile acesteia. 

 La fel de important este să verifici și grosimea stratului de vopsea, cu ajutoul unui tester, pentru a putea afla dacă pe caroserie nu au fost aplicate și alte chituri pentru a ascunde eventuale urme de rugină sau tamponări.

  1. Analizează calitatea și textura vopselei.

O vopsea proaspătă va avea o textură diferită . Semnele de șlefuire sau de aplicare a unui chit sunt, de asemenea, vizibile cu ochiul liber

2. Privește reflexia in mașină .

Textura vopselei se poate observa foarte bine în reflexie, vizual, cât și la atingere, întrucât este mai aspră și neuniformă . Finisajul original al vopselei ar trebui să fie neted.

3. Fii atent la calitatea lacului.

De asemenea, lacul care se exfoliază indică o revopsire.

.

  •  Verifică motorul mașinii. 

 Este foarte important că motorul să nu aibă daune laterale sau frontale, să nu prezinte componente lipsă și să nu existe scurgeri de lichide. Verificați atent zgomotele produse, cât și bătăile ciudate. Cu motorul pornit, este indicat să se realizeze și o verificare a nivelului de ulei, de antigel și al lichidului de frână. 

  •  Fă un test drive.

 Ia-ți timpul necesar la volanul mașinii pentru a fi sigur că faci o alegere adecvată. Verifică sistemul de direcție, schimbătorul de viteze, inspectează vibrațiile în volan și ascultă zgomotul produs de mașină. Testează cum se comportă mașina la viteze mai mari de 100 km/h. 

  • Fă o verificare la un service auto autorizat.

 Chiar dacă mașina pare să fie într-o stare bună, nu ar trebui să omiți o vizită la un service auto. Principalele verificări pe care îți recomandăm să le ceri sunt:

– O verificare a sistemului de frânare, întrucât elementele de siguranță sunt cele mai importante, dar sunt și relativ costisitoare de reparat;

– O verificare pe rampă, sub mașină, a semnelor unor daune și suduri, a traseului de evacuare și a eventualelor scurgeri;

– O verificare computerizată cu tester pentru modulele de ABS, ESP, pompa de înaltă presiune, airbag-uri și injectioare. 

  • Negociază cel mai bun preț. 

 Interesează-te în mod concret cât valorează mașina pe care dorești să o cumperi, ia în calcul vechimea acesteia, gradul de uzură, precum și elementele care ar fi necesar să le schimbi din banii tăi. Estimează corect și negociază în măsura în care este posibil. 

 Așadar, atunci când dorești să îți achizionezi o mașină second-hand acordă atenție fiecărui detaliu și asigură-te ca această își merită în totalitate banii. Indiferent dacă vânzătorul îți inspiră încredere sau nu, este important să realizezi toate aceste verificări pentru a fi scutit de riscuri și costuri suplimentare. 


LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

2019 © SMARTservice