fbpx
Ce interior auto este mai bun pentru mine? Piele sau textil?

Ce interior auto este mai bun pentru mine? Piele sau textil?

Cumpărarea unei mașini poate fi un proces destul de dificil, de la a decide cât să cheltuiești, și până la a determina ce marcă și model sunt cele mai potrivite pentru tine. Odată ce ai aflat acest lucru, te vei confrunta cu deciziile distractive, de la selectarea unei culori de vopsea exterioară, și până la alegerea scaunelor interioare din piele sau material textil. 

Dacă nu ești încă sigur ce tip de scaune sunt cele mai bune pentru tine și familia ta, îți prezentăm avantajele și dezavantajele fiecăruia pentru a te ajuta să îți faci decizia mai ușoară. Astfel, vei putea alege tapițeria care se potrivește stilului tău de viață, gustului și bugetului disponibil.

Interior din piele – avantaje 👍

 • Aspect elegant și luxos
  Interiorul din piele, odată rezervat doar mașinilor de lux, și-a făcut loc astăzi în cele mai moderne vehicule. Pielea este o alegere excelentă în ceea ce privește aspectul, deoarece este foarte elegantă și atractivă.
 • Întreținere ușoară și miros plăcut
  Când vine vorba de întreținere, curățarea scaunelor din piele este destul de ușoară. Mai mult, în timp ce este în producție, pielea este tratată cu un parfum special, care durează ani de zile, făcând ca interiorul mașinii să miroasă mai bine.
 • Beneficii pentru sănătate
  Pielea este ideală pentru reducerea numărului de iritanți, aspect important mai ales pentru cei care suferă de alergii. Praful, părul animalelor de companie și alți alergeni sunt mai predispuși să se lipească pe scaunele din pânză, spre deosebire de piele.
 • Valoarea de revânzare
  În cele din urmă, pielea este o alegere excelentă pentru valoarea de revânzare. Dacă este bine întreținută, este posibil ca scaunele din piele să își păstreze atractivitatea chiar și după mai mulți ani de utilizare.

Interior din piele – dezavantaje 👎

 • Costul ridicat
  În general, interiorul din piele este mai scump. Prețul poate varia foarte mult și, bineînțeles, pielea de o calitate superioară va avea un preț pe măsură. Desigur, poți opta pentru piele artificială dacă dorești o opțiune mai ieftină. 
 • Temperatura prea ridicată sau prea scăzută
  Temperatura este, de asemenea, un lucru care ar trebui luat în considerare atunci când vine vorba de alegerea interiorului. Interiorul din piele poate fi rece în timpul iernii și prea fierbinte în timpul verii. Acest lucru se datorează faptului că pielea absoarbe căldura, în special culorile întunecate, făcând condusul inconfortabil. 
 • Întreținere specială
  Pielea trebuie curățată și condiționată frecvent. După un timp, pielea va începe să prezinte semne de uzură din cauza prafului, murdăriei sau a transpirației. Neglijarea întreținerii pielii poate cauza crăparea sau ruperea scaunelor, și automat poate duce la reparații costisitoare. Mai mult, curățarea pielii necesită o soluție specială care poate fi costisitoare și trebuie testată înainte de a fi aplicată pe piele. În caz contrar, s-ar putea să o deteriorezi complet.

Interior textil – avantaje 👍

 • Costuri reduse
  Atunci când dispui de un buget mai redus, textilul ar fi cea mai bună opțiune pentru interiorul mașinii. Nu numai că economisești bani, dar este personalizabil în funcție de preferințele tale și vine într-o mare varietate de culori.
 • Confort sporit
  În general, tapițeria din material textil este mai confortabilă și mai moale. Deși la început pot părea ușor rigide, odată cu trecerea timpului, scaunele devin mai moi, ceea ce va face călătoria mai confortabilă. De asemenea, fricțiunea scaunelor din textil reprezintă un alt avantaj în fața scaunelor de piele, pe care de multe ori poți aluneca atunci când virezi sau când frânezi.

Interior textil – dezavantaje 👎

 • Aspect standard
  Model de bază sau nu, scaunele din pânză sunt destul de standard pe majoritatea vehiculelor, iar aspectul lor poate fi lipsit de lumină pentru unii. 
 • Întreținere dificilă
  Un alt dezavantaj al scaunelor din pânză este capacitatea lor de a se păta ușor. În timp ce majoritatea scurgerilor și petelor pot fi curățate, anumite lichide provoacă daune permanente și nu vor ieși. Petele sunt inevitabile, mai ales atunci când călătorești cu copii. 
 • Miros neplacut de-a lungul timpului
  Scaunele din pânză sunt poroase și absorb mirosurile, făcând anumite mirosuri permanente, care ar putea afecta negativ valoarea de revânzare. 
 • Predispoziție la alergeni
  Materialul textil este, de asemenea, de evitat pentru cei cu alergii severe și astm. Praful, părul de la animalele de companie și alți alergeni se pot încorpora în tapițerie.

Concluzii

Așadar, atunci când vine vorba de alegerea unei tapițerii de piele sau textil, decizia ar trebui să fie destul de simplă. Stilul tău de viață ar trebui să te ghideze în a decide ce tip de tapițerie este mai potrivit pentru tine.

Definește-ți obiectivele și ține cont de propriile valori. Îți pasă de aspectul interiorului? Sau te interesează mai mult de modul în care scaunele auto răspund la temperatură? Dacă te interesează cel mai mult acest aspect de lux pentru vehicule moderne, în ciuda prețului, caută scaune din piele.

Pe de altă parte, dacă ai copii sau animale de companie, materialul textil ar putea fi cea mai bună alegere, deoarece este mult mai ușor de curățat și nu trebuie să îți faci griji cu privire la zgârierea sau deteriorarea pielii.

În cele din urmă, dacă dorești o culoare aparte pentru scaune, ar trebui sa alegi materialul textil, întrucat pielea are opțiuni de culori foarte limitate, deoarece este fabricată din subproduse de origine animală.

Deci, te-ai decis ce material este cel mai potrivit pentru interiorul mașinii tale? 🚗


LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

2019 © SMARTservice