fbpx
ANVELOPE DE VARĂ SAU ALL SEASON?

ANVELOPE DE VARĂ SAU ALL SEASON?

Cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată ce tip de anvelope este mai potrivit să alegi pentru propria mașină. Sunt oare anvelopele all season destul de eficiente pentru fiecare anotimp în parte sau ar trebui să rămânem la anvelopele clasice, dedicate fiecărui sezon al anului?

Hai să vedem împreună care sunt diferențele dintre cele două tipuri de anvelope și apoi, te lăsăm pe tine să decizi care este cea mai bună alegere.

Ce înseamnă o anvelopă all-season?

Așa cum ne spune și numele, anvelopele all season se referă la acele anvelope dedicate oricărui sezon, rezistente atât la temperaturi ridicate, cât și scăzute, și care au aderență pe carosabilul umed sau înzăpezit. 

Anvelopele all season au fost concepute pentru a oferi performanțe adecvate atât vara, cât și iarna, însă, s-a demonstrat de-a lungul timpului faptul că acestea sunt eficiente doar pentru condiții meteorologice moderate.

Sursa: e-pneu.ro

Ce trebuie să știi despre anvelopele all season?

Pentru a-și putea îndeplini datoria de a ne oferi siguranță și durabilitate, atât pe timp de iarnă, cât și în sezonul foarte călduros, anvelopele all season prezintă în compoziția lor anumiți substituenți. Acest lucru face ca performanța rulării autovehicului să scadă atunci când circulăm pe un drum înzăpezit sau înghețat, în comparație cu cele de iarnă. De asemenea, și în fața anvelopelor de vară acestea prezintă un dezavantaj, întrucât anvelopele all season nu garantează aceeași durabilitate la temperaturi ridicate și viteză mai mare.

Un alt aspect important de luat în considerare atunci când vrem să optăm pentru un set de anvelope all season este viteza mai scăzută în viraje, precum și faptul că distanța de frânare va crește.

Anvelopele all season nu sunt recomandate mașinilor mari, întrucât rularea acestora în condiții de siguranță maximă poate fi mai greu de atins. Așadar, aceste pneuri pot fi folosite doar la autovehicule de clasă mică și compactă.

De ce să alegem anvelope de vară?

Anvelopele de vară prezintă compuși dedicați și modele de rulare speciale, ceea ce face ca acestea să garanteze aderența ridicată pe drumuri uscate sau umede. Anvelopele de vară se montează, de regulă, atunci când temperatura se schimbă și trece de 7 °C .

Avantaje ale anvelopelor de vară:

  • Frânare: au o capacitate superioară de oprire pe carosabilul uscat sau umed.
  • Stabilitate în realizarea virajelor: viteza de reacție este foarte precisă, în special în curbe dificile.
  • Manevrabilitate: materialele compozite fac cauciucul mai moale și permit astfel, realizarea cu ușurință a întoarcerilor sau virajelor.
  • Performanțe optime și randament kilometric.

Așadar, recomandarea noastră – ca echipă Smart Service Bârlad – este de a opta pentru anvelope dedicate sezonului cald, atât pentru siguranța călătoriilor tale, cât și pentru a favoriza aspectele economice.

Sperăm că articolul v-a fost util și vă așteptăm la service pentru orice problemă întâmpinați.LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

2019 © SMARTservice