- octombrie 9, 2020
- By Smart Service
- In Sfaturi utile pentru șoferi, Siguranta auto
- Tags dezmembrari auto, piese second-hand
- 1810
- 0
Ai apelat vreodată la un parc de dezmembrări pentru a-ți cumpăra o piesă auto second-hand și mai apoi ai constatat că aceasta nu se potrivește mașinii sau chiar este stricată?
Ei bine, pentru a evita astfel de situații, venim în sprijinul tău cu câteva sfaturi în ceea ce privește achiziționarea pieselor auto de la dezmembrări. Chiar dacă ai impresia că astfel de piese sunt originale, provenite de la autovehicule lovite sau aduse din străinătate, există foarte multe șanse ca acestea să fie de o calitate foarte slabă, să prezinte urme de uzură sau să nu fie compatibile mașinii. În plus, de cele mai multe ori, piesele achiziționate la mâna a doua nu vin cu garanție și nu pot fi returnate.
Așadar, asigură-te că nu îți risipești bani și fă o alegere pe termen lung. Iată, în continuare, care sunt principalele 10 piese auto din dezmembrări pe care trebuie să le ocolești.
Cumpărarea unui kit de ambreiaj de la dezmembrări nu este una dintre cele mai recomandate soluții dacă dorești să faci o alegere pe termen lung. Riscurile ca acesta să se strice după doar câteva luni sunt foarte mari. În plus, trebuie să ții cont de faptul că manopera pentru un schimb de ambreiaj este destul de costisitoare. Prin urmare, mai bine montezi piese noi de la început și achiți manopera o singură dată, decât să apelezi la piese second-hand și să suporți costul manoperei de fiecare dată când acestea se defectează. Același lucru este valabil și în cazul volantului, care trebuie cumpărat nou pentru a nu te pune în situația în care întreaga mașină începe să trepideze.
2. Discurile de frână
Deși pe piață există la vânzare numeroase elemente de frânare second-hand, nu este recomandat să faci astfel de achiziții. Fie că este vorba despre plăcuțe, discuri, etriere sau furtune, niciun element consumabil de frânare nu ar trebui cumpărat la mâna a doua. Nu poți știi istoricul acestora și cât timp vor funcționa. Siguranța ta este mult mai importantă decât câțiva bani în plus.
3. Pompa de înaltă presiune
Pompa de înaltă presiune este una dintre piesele care se defectează cel mai des la mașinile diesel, din motive precum: întreținerea neadecvată sau utilizarea motorinei de slabă calitate. Atunci când se defectează, pompa începe să piardă combustibil, după care cedează. În acest caz, cea mai indicată soluție este cumpărarea unei pompe noi, chiar dacă prețul este unul destul de ridicat. În cazul în care nu îți permiți, și dorești să găsești o soluție mai accesibilă, poți recondiționa pompa de înaltă presiune. Niciodată să nu cumperi o pompă deja folosită pentru care nu ai nicio garanție și care se poate strica chiar după câteva zile.
4. Amortizoarele
Suspensiile mașinii sunt extrem de importante, întrucât de acestea depinde manevrabilitatea mașinii, aderența pe teren, frânarea, precum și virajul în curbe. Arcurile mai pot fi cumpărate de la dezmembrări dacă sunt într-o condiție bună și fără urme de rugină, însă amortizoarele nu trebuie cumpărate niciodată la mâna a doua. Riscurile sunt foarte mari, întrucât nu putem ști care este istoricul acestora, de ce pe mașină au fost scoase și cât timp ne vor ține. Deplasarea cu amortizoarele uzate implică o distanță de frânare crescută și asigură un control redus al mașinii în curbe. Așadar, evită bătăile de cap și nu te expune riscurilor.
5. Filtrele
Filtrele sunt piese accesibile, care nu ar trebui cumpărate niciodată din dezmembrări. Fie că sunt filtre de aer, de polen sau de carburant, riscul ca materialul filtrului să fie contaminat este foarte mare. Utilizarea unui filtru uzat va duce mai devreme sau mai târziu la defectarea pompei de injecție și a injectoarelor. Mai bine mergi la sigur cu niște filtre noi, decât să economisești niște bani în zadar.
6. Pivoți, bucșe
Recomandăm să evitați să cumpărați de la dezmembrări orice element de suspensie sau direcție care are cauciuc. Chiar dacă la prima vedere pivoții par în regulă, după câteva zile poți avea surpriza să auzi iar sunetul metalic specific de lovituri, în cazul în care au fost utilizați. Cauciucul își schimbă textura în timp, mai ales dacă a fost ținut pe un raft la temperaturi scăzute, după care la soare, sau dacă mașina de pe care acesta a fost scos, nu a mai fost folosită de foarte mult timp.
7. Pompa de apă
De obicei, atunci când schimbi distribuția, mecanicul te poate sfătui să îți schimbi și pompa de apă, în funcție de starea acesteia. Nu recomandăm să apelezi la o pompă de apă second-hand, întrucât riști să apară scurgeri foarte repede, și chiar să se blocheze pompa.
8. Radiatorul
În cazul în care radiatorul se sparge, cea mai bună soluție este să cumperi unul nou, ținând cont de faptul că prețul este destul de accesibil. Nu merită să apelezi la dezmembrări deoarece există riscul ca acesta să fie fisurat. În plus, este destul de dificil să găsești unul identic pentru mașina ta, întrucât radiatoarele diferă de la un an de fabricație la altul.
9. Turbocompresorul
Turbina motorului este o piesă destul de scumpă, pe care multe persoane nu își permit să o cumpere nouă. Însă, cu toate acestea, nu putem recomanda cumpărarea unei turbine de la parcurile de dezmembrări. O turbină cumpărată second-hand nu poate fi testată și, prin urmare, te poți trezi mai apoi, după ce o montezi pe mașină, că poate face mașina să scoată fum sau nu funcționează. Așadar, fie recondiționezi piesa veche și beneficiezi și de garanție în cazul în care se întâmplă ceva, fie cumperi una nouă.
10. Caseta de direcție
Problemele cu caseta de direcție apar cel mai adesea din cauza gropilor din carosabil. Când aceasta se defectează, începe să piardă ulei și este strict necesar să intervenim. La fel ca în cazul turbinei, noi recomandăm să recondiționați vechea casetă de direcție, întrucât o casetă nouă este scumpă, iar una din dezmembrări poate avea aceleași probleme.
Sperăm că articolul v-a fost util și vă așteptăm la Smart Service Bârlad pentru orice problemă întâmpinați.
Faceti o programare online si va vom contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.
FACETI O PROGRAMARE